At kestanesi yağı faydaları ve at kestanesi yağı nasıl uygulanır bilgisine ulaşacaksınız. At kestanesi, yaz aylarında yol kenarlarında pembe ve beyaz çiçekleriyle, sonbaharda ise normal kestaneyi andıracak şekilde kenarları oluşmuş olarak dökülür. Kestane içerisinde bulunan zehirleyici bazı maddelerden dolayı uzun seneler kestaneden uzak durulmuştur. Ancak kozmetik alanında giderek yaygınlaşması ve yararının olduğunun anlaşılması üzerine her geçen sürede daha fazla kullanım alanı bulmaktadır. At kestanesi, krem, yağ ve losyon gibi çeşitler ile kullanıma sunulmuş durumdadır. At kestanesinin kozmetik alanında kullanılmasıyla beraber, içerisinde bulunan etken maddeleri birçok krem içerisinde kullanılmaya başlanmıştır. Yaptığı botoks etkisinden dolayı, botoks kremleri içerisinde genellikle at kestanesi görülmekte.

At Kestanesi Yağı Faydaları
At Kestanesi Yağı Faydaları

 

Kırışıklık, cildin daha iyi bir görünüme sahip olmasına, çatlaklara, lekelere ve cilde bariyer tabakası oluşturmak için at kestanesi yağı kullanılmaktadır. Bunun yanında, hemoroid tedavisinde, kılcal damar çatlamalarına, varis tedavilerinde, yüzdeki kızarıklar da, burun gibi hassas bölge çevresinde olan kılcal damar çatlaklarında da at kestanesi yağı kullanılmakta. Bununla da kalmayıp, egzama, yaraların iyileşmesine, güneş yanıklarına da çok çok faydalıdır. Saç, kirpik gibi kılların uzamasında ve sağlıklı olmasında da at kestanesi yağı kullanımı vardır.

At kestanesi yağını evde kendimiz rahatlıkla uygulayabiliriz. Fakat alınan at kestanesi yağının orijinal ve saf olmasına dikkat etmeniz gerekmektedir. Aldığınız bu yağı, saf zeytinyağı veya susam yağı ile bir miktar seyrelterek kullanmanız iyi olacaktır. Masaj yaparak uygulamayı sağlayabilirsiniz.дайвинг в иордании отзывыавтомобильный видеорегистратор f500hd